ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЕТРОПОЛЕ ПРОВЕДЕ СВОЕТО 15-ТО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ

DSC 0008

На 23 ноември Общински съвет – Етрополе проведе своето 15-то редовно заседание. На заседанието присъстваха всички общински съветници, а промени в дневния ред не бяха направени.

По първа точка от дневния ред се взе единодушно решение относно Поставяне на мемориална плоча с името на проф. д-р Александър Иванов Герчев. Плочата ще бъде поставена върху фасадата на „Многопрофилна болница за активно лечение Проф. д-р Александър Герчев – Етрополе“ ЕООД, град Етрополе“. Предложението за поставяне на паметната мемориална плоча е по случай навършването на 20 години от неговата кончина. Предложението за поставянето на паметната плоча е от инициативен комитет в състав: Спас Мулетаров, Цено Глогов и Радослав Стоянов. Александър Герчев има дългогодишни заслуги към здравеопазването в град Етрополе, построяването на новата районна болница и утвърждаване на град Етрополе като град на медицинската промишленост.

Прочети още: ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЕТРОПОЛЕ ПРОВЕДЕ СВОЕТО 15-ТО РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ

Поздравителен адрес по случай 140 години от Освобождението

1456231668 new

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

УВАЖАЕМИ ГОСТИ,

Позволете ми като Кмет на Oбщина Етрополе да Ви приветствам с днешния празничен ден – Освобождението на град Етрополе от османско владичество.

Изминали са 140 години от историческия 24-ти ноември на 1877 година. Съдби на обикновени хора и достолепни генерали, съдби на млади и стари са преплетени в тази дата.

На 24-ти ноември 1877 год., след тридн

Прочети още: Поздравителен адрес по случай 140 години от Освобождението

УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТ ГРАД ОТ ДНЕС Е СВОБОДЕН“

DSC 0109

Едно от поредните мероприятия посветено на Освобождението на Етрополе бе ученическо състезание „Моят град от днес е свободен“. То се проведе на 23 ноември в Малкия салон на НЧ „Тодор Пеев – 1871“, град Етрополе. Състезанието бе открито с песента „Хубава си моя горо“, която бе изпълнена от Детска вокална група при СУ „Христо Ясенов“ с ръководител г-жа Цветелина Овчарова.

Гости на мероприятието бяха г-жа Росица Христова и инж. Стефан Борисов – заместник – кметове на Община Етрополе, г-жа Росица Иванова – началник отдел „Социални политика, спорт и туризъм“, директори на институции и учреждения.

Прочети още: УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТ ГРАД ОТ ДНЕС Е СВОБОДЕН“

УЧЕНИЧЕСКА ЩАФЕТА „ОСВОБОЖДЕНИЕ“

DSC 0001

По повод честването на 140 години от Освобождението на град Етрополе от Османско владичество се проведе щафета, която бе с участието на ученици от Община Етрополе. Маршрута, по които минаха участниците бе от бензиностанция „Петрол“ до „Исторически музей – Етрополе“. Участниците в спортната надпревара бяха разделени на две възрастови групи: V-ти - VII – ми клас и VIII – ми - X-ти клас.

Прочети още: УЧЕНИЧЕСКА ЩАФЕТА „ОСВОБОЖДЕНИЕ“

СПЕКТАКАЛЪТ „МАЙКА МИ ГЪСКАТА“ БЕ ПРЕДСТАВЕН НА ЕТРОПОЛСКА СЦЕНА

DSC 0020

На 23 ноември в СУ „Христо Ясенов“ бе представен Спектакълът за деца „Майка ми Гъската“, който е по музика на Морис Равел. Това е едно от съпътстващите мероприятия по повод отбелязването на 140 години от Освобождението на град Етрополе от османско владичество.

Прочети още: СПЕКТАКАЛЪТ „МАЙКА МИ ГЪСКАТА“ БЕ ПРЕДСТАВЕН НА ЕТРОПОЛСКА СЦЕНА

Във връзка с провеждане на щафета с участие на ученици

Във връзка с провеждане на щафета с участие на ученици от училищата от Община Етрополе на 23.11.2017 год. ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства /МПС/ от 13:00 часа до 14:00 часа бул. „Руски” /от Бензиностанция „Петрол” до Историческия музей/, както и преките улици от двете страни на булеварда.

Община Етрополе

В ДГ „ЕДЕЛВАЙС“ СЕ ПРОВЕДЕ ТЪРЖЕСТВО ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

DSC 0011

Приказно тържество бе сътворено от група „Лакомото мече“ с учителки Наталия Лакова и Дафинка Томова в ДГ „Еделвайс“. Тържеството на малките сладури бе по повод 21 ноември – Ден на Християнското семейство.

Прочети още: В ДГ „ЕДЕЛВАЙС“ СЕ ПРОВЕДЕ ТЪРЖЕСТВО ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

ПРАКТИЧЕСКО ЗАНЯТИЕ ПО ПРЕВАНТИВНА ПРОГРАМА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

DSC 0251

В СУ „Христо Ясенов“ се проведе учебен час по превантивната програма „Детско полицейско управление“ /ДПУ/. В програмата „Детско полицейско управление“ участват ученици от IV „В“ клас с класен ръководител Ася Нинова. Темата за часа бе „Полицейска лична защита“, а г-жа Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ към РУ на МВР – Етрополе запозна децата с това как един полицай преминава през курса на обучение за „Полицейска лична защита“, където той бива обучен - как да се защитава, как да залавя безопасно престъпници, как да се погрижи за тяхната сигурност, за сигурността на хората, който могат да станат непосредствено свидетели на задържане и залавяне, и най – вече да се погрижи за своята лична безопасност.

Прочети още: ПРАКТИЧЕСКО ЗАНЯТИЕ ПО ПРЕВАНТИВНА ПРОГРАМА „ДЕТСКО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“

ПРИКАЗНО ТЪРЖЕСТВО В ЦДЯ „ПАТИЛАНЦИ“

DSC 0056

В ЦДЯ „Патиланци“ бе сътворено прекрасно тържество по повод 21 ноември – Ден на Християнското семейство. Приветствие към своите възпитаници отправи г-жа Латинка Иванова – Директор на Детската ясла. Тя пожела на своите служители и на децата да бъдат здрави и щастливи, а в семействата им да цари мир, любов и благодат в семействата им. „Всички ние събрани тук сме като едно голямо християнско семейство! Нека бъдем добри! Нека се обичаме! Нека работим така, че да бъдем доволни от резултатите!“, бяха част от думите на г-жа Иванова.

Прочети още: ПРИКАЗНО ТЪРЖЕСТВО В ЦДЯ „ПАТИЛАНЦИ“

РЕЗУЛТАТИ ОТ ФУТБОЛНИ СРЕЩИ ПРЕЗ УИКЕНДА (18 -19.11.2017 г.)

DSC 0103

През изминалия уикенд се изиграха поредица от футболни срещи. Първата среща бе на мъжкия отбор на Чавдар Етрополе на 18 ноември. В мач от 16-ти кръг на първенството на Югозападната трета лига отборът на Чавдар Етрополе взе една точка от гостуването им на Септември Симитли. Двубоят между двата тима завърши на равен 1:1.

Прочети още: РЕЗУЛТАТИ ОТ ФУТБОЛНИ СРЕЩИ ПРЕЗ УИКЕНДА (18 -19.11.2017 г.)

Страница 1 от 171