СПЕКТАКАЛЪТ „МАЙКА МИ ГЪСКАТА“ БЕ ПРЕДСТАВЕН НА ЕТРОПОЛСКА СЦЕНА

DSC 0020

На 23 ноември в СУ „Христо Ясенов“ бе представен Спектакълът за деца „Майка ми Гъската“, който е по музика на Морис Равел. Това е едно от съпътстващите мероприятия по повод отбелязването на 140 години от Освобождението на град Етрополе от османско владичество.

С голям интерес децата проследиха френските приказки, които са разказани с музика и вдъхновяват децата в спектакълът „Майка ми Гъската“. По един интересен и различен бяха разказани един от най – популярните приказки като - “Спящата красавица”, “Малечко-Палечко”, “Зеленият дракон”, “Красавицата и Звярът” и “Феите” се представят в музика от Морис Равел и с илюстрации от Пенко Гелев. Актьорите на сцената са всъщност музиканти, а те най-добре знаят приказката за това как музиката разказва приказки за деца от всички възрасти.

Срещата с изкуството на сцена изгражда у детето траен усет към културата, чрез разпознаването на красиво и грозно, добро и зло, вълнуващо и скучно. Мирогледът ни се гради във възраст, в която сме най-впечатлителни. А веднъж трогната, тази впечатлителност оставя в душите винаги отворена вратичката към красотата във всичките причудливи форми на проявление.