В СУ „ХРИСТО ЯСЕНОВ“ БЕ ОТБЕЛЯЗАН СВЕТОВНИЯТ ДЕН НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО

DSC 0111

По повод Световната седмица на предприемачеството в СУ „Христо Ясенов“ се проведе състезанието „Любим сандвич“. Тази година Световната седмица на предприемачеството се провежда 13 до 17 ноември. Инициативата за отбелязването на световната седмица стартира през 2008 година, когато в 77 държави се приема инициативата с две основни цели – да се насърчи предприемачеството и да се подобри образованието на децата и младежите.

Това е най – мащабният празник в света на новаторите и предприемачите, който дават живот на идеите си в нови начинания, насърчават икономическото развитие и подобряване на благосъстоянието на хората. Всяка година в продължение на една седмица през месец ноември се провеждат хиляди събития и състезания на местно, национално и световно ниво, които помагат на младите хора да направят следващата стъпка в своето пътешествие в предприемачеството. Тези разнообразни инициативи – от мащабни състезания и събития до приятелски срещи и дискусии, свързват младите хора в едно.

Седмицата се провежда в 160 държави от всички континенти. Официален домакин за нашата страна от самия й старт е Джуниър Ачийвмънт България.

Световната седмица на предприемачеството непрекъснато дава пример за това какво може да се постигне, когато различни идеи и култури се обединяват около идеята за предприемачеството. Тя открива възможности за изява на младите хора да споделят идеите си за решаване на най-важните обществени проблеми – от намаляването на бедността до промените в климата, насърчавайки по този начин създаването на глобална култура, която цени предприемачите като двигатели на икономическия и социалния просперитет.

По случай отбелязването на празника, ясеновци се впуснаха в надпреварата „Любим сандвич“, където група от ученици от 5 „а“, „б“, „в“ с ръководител Йонка Томова сътвориха прекрасни сандвичи с естетичен вид. Децата получиха първи стъпки относно здравословните продукти и как трябва да ги използват тях. Децата работиха основно с пълнозърнест хляб, зеленчуци, високачествени колбаси и млечни продукти. Състезанието на децата бе проследено от г-жа Мила Манчева – Директор на СУ „Христо Ясенов“, г-жа Росица Василева - заместник – директор в СУ „Христо Ясенов“, г-жа Галя Пешева – медицински специалист в училището, г-жа Павлина Златарева – Директор на ДГ „Слънчице“ и представители от ДГ „ Слънчице“.

След приключване на състезателния процес, жури в състав определи и награди най – добрите творци. Директорът на училището, г-жа Манчева поздрави възпитаниците си за доброто старание, което полагат и за прекрасните сандвичи, който са сътворили.