МЕЖДУУЧИЛИЩЕН ОБМЕН НА СУ „ХРИСТО ЯСЕНОВ“ И ГИМНАЗИЯ „АНТОН БЕРНОЛАК“ ОТ ГРАД НАМЕСТОВО, РЕПУБЛИКА СЛОВАКИЯ

DSC 0379

СУ „Христо Ясенов“ посрещна официално своите приятели от гимназия „Антон Бернолак“ от град Наместово, Словакия. Преди дни нашите ученици се завърнаха от Словакия, а от своя страна словаците също дойдоха на посещение. В рамките на няколко дни, гостите от Словакия заедно с техните ръководители ще се запознаят от близо с учебния процес, красивия ни град, околностите, както и едни от най – красивите места в България.

Днес гостите за първи път посетиха СУ „Христо Ясенов“, където официално бяха посрещнати от ръководството по един специален и неповторим начин. С прекрасни танци ТА „Балканска младост“ показаха автентични български танци. Чрез презентация присъстващите се запознаха с красотите на България, отново чрез презентация те се запознаха дейностите, който се извършват в училището и основните видове спорт, и извън класни занимания. Кратка сценка представиха и учениците към Театралния състав в училището, а преди това бяха поздравени с красиво изпълнени песни от Даяна.

Приветствие към присъстващите отправи Мила Манчева – Директор на СУ „Христо Ясенов“. Тя представи накратко 72-годишната история на училището, като сега се обучават 820 ученици от 1 до 12 клас. Усиленото обучаване на чужди езици е причината за посещаване на много дестинации в чужбина с учебна цел, като в училището се обучават Английски, Немски, Френски и Руски език.