ПРОВЕДЕ СЕ 13-ТИ МЕМОРИАЛЕН ТУРНИР „АСЕН БОРИСОВ“ В ГРАД ЕТРОПОЛЕ

DSC 0042

За поредна година се проведе 13-ия Мемориален турнир в памет на Асен Борисов, който е бивш президент на ВК „Етрополе“. След решение на ръководството, от тази година турнира се провежда в памет на 5-мата наши приятели: Ивайло Гръбчев – бивш състезател на клуба и съдия по волейбол, Цанко Цанков – председател на съдийската колегия Етрополе и един от основателите на волейбола в града, Димитър Йотов – състезател и съдия по волейбол, шампион на България с отбора на Миньор Бухово и Георги Билев познат сред всички като доайена на волейбола в град Етрополе. С провеждането на този турнир ние винаги ще си спомняме за тях и това, което те правиха за популяризирането на волейбола в града. Със ставане на крака и едноминутно мълчание бе почетена паметта на 5-мата бивши състезатели състезатели.

Официалното откриване бе дадено в 11:30 часа, турнира бе уважен от г-жа Росица Христова – заместник – кмет на Община Етрополе, Стефан Борисов – син на Асен Борисов, родителите на Ивайло Гръбчев, роднини, близки и приятели на Цанко Цанков, Димитър Йотов и Георги Билев.

Началото на волейболната надпревара бе в 10.00 часа, където противопостави отборите на ВК „Етрополе“ и ВК „Ботев“ Ихтиман. Етрополската формация победи момчетата от Ихтиман с 3:0 гейма (25:16; 25:15; 25:23). Във втората среща от турнира ВК „Град“ – Белоградчик се изправи срещу отбора на ВК „Ботев“ – Ихтиман. Срещата завърши 0:3 гейма за отбора на Ихтиман (22:25; 23:25; 20:25). В третия мач от надпреварата един срещу друг се изправиха отборите на Етрополе и Белоградчик. Отборът на Етрополе победи отборът на Белоградчик с 3:1 гейма (21:25; 31:29; 25:23; 25:23). Момчетата на Етрополе заслужиха овациите и бурните аплодисменти на публиката, след като допуснаха загуба в първия гейм, във втория те се върнаха в мача и показаха какво могат на своя съперник от Белоградчик. Наградите бяха връчени от Стефан Борисов син на Асен Борисов.

След всички изиграни срещи се получи следното класиране:

І място ВК „Етрополе” – град Етрополе

ІІ масто ВК „Ботев” – град Ихтиман

ІІІ място ВК „Град” – град Белоградчик

Приз за на-добър състезател взе етрополският състезател Слави Петров, за най-добрият на начален удар бе награден етрополецът Деян Рачев. Състезателят и играещ треньор на Ботев - Петко Карабонев бе отличен за най-добър нападател, а капитана на Белоградчик Христо Христов бе награден за най-добър разпределител.