21 СЕПТЕМВРИ 2017 Г. - ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death)

Спаси животи! Това е мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България по повод 21 септември, Европейския ден без жертви на пътя. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя. На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе операция EDWARD (European Day Without A Road Death). Целта е в този ден по пътищата на Европа да няма загинали хора. Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни на пътя.На територията на ОДМВР- София ще бъде осигурено активно присъствие на пътя за осигуряване безопасността на движението по пътищата. За успешното включване на Република България в операция „EDWARD“ изцяло ще бъдат ангажирани съставът на „Пътна полиция“ и служителите от структурните звена „Териториална полиция“ и „Териториално обслужване“ с компетенции да осъществяват контрол по Закона за движението по пътищата. Максимален брой полицейски екипи, в т.ч. и смесени, ще подсигуряват движението на автомобили по направления от и към големите населени места за организиране и подпомагане на автомобилното движение и недопускане образуването на колони предвид предстоящите почивни дни от 22 до 24 септември 2017 г.

ОДМВР- София пожелава безаварийно придвижване по време на предстоящите почивни дни на гражданите, преминаващи през обслужваната територия, като апелира към водачите да бъдат внимателни и толерантни един към друг!