С празнично хоро бе открита новата учебна година в ОУ “Георги Бенковски” – село Малки Искър

Празничната еуфория по откриването на новата учебна 2017/2018 година завладя както учители, така и ученици, и родители в село Малки Искър. След три месеца раздяла ОУ Георги Бенковски отново посрещна своите малки и големи ученици, готови да получат нови знания и умения. Радост и вълнение се четеше най-вече в очите на първокласниците, които държаха цвете в ръка за своята първа учителка.

Откриването на учебната година уважиха Росица Иванова – началник-отдел Социална политика, спорт и туризъм, Тодорка Петрова – началник-отдел Комплексно-административно, правно и информационно обслужване на гражданите, Марин Маринов – кмет на село Малки Искър, Цветелина Цакова – кмет на село Лопян, Стоянка Гинчева – директор на ОУ Георги Бенковски” – село Малки Искър, родители и жители на селото.

В двора на училището зазвуча химнът на България, докато трибагреникът се издигаше високо, след което всички посрещнаха и училищното знаме.

От името на кмета на Община Етрополе – Димитър Димитров, приветствие прочете Росица Иванова, която изрази и личното си удовлетворение от това да присъства на тържественото откриване. Тодорка Петрова – началник-отдел Комплексно-административно, правно и информационно обслужване на гражданите поздрави учителите и учениците по случай празника и пожела на малчуганите на добър час.

Директорката на училището – Стоянка Гинчева отправи своите поздрави към учителите и изрази надеждите си, че и тази година учителският колектив ще бъде сплотен, както до сега и ще работи неуморно в името на децата. Тя увери и родителите, че техните деца освен нови знания ще получат и много любов.

Първокласниците се сдобиха и с книжка, която им бе подарена от името на кмета на Община Етрополе – Димитър Димитров. Така, държейки книжка в едната ръка и буквар в другата, най-малките се събраха пред училището за групова снимка. С усмивки на лица и много настроение възпитаниците на ОУ Георги Бенковски – село Малки Искър изпълниха своите песни и стихчета, а след това на двора се изви и едно хубаво, празнично хоро.

С нетърпение учениците очакваха да чуят първия звънец, а след като той зазвуча те се запътиха към класните си стаи и уверено поеха по пътя на знанието и мъдростта.

Ивета ВАСИЛЕВА