ОУ “Христо Ботев” – село Лопян отвори вратите си за 156 път

IMG 6303
На 15
. 09. 2017 годинав двора на ОУХристо Ботев - село Лопян бе открита новатаучебна 2017/2018 година. Първият учебен ден бе повод учители, ученици и родители да се съберат в училищния двор, за да чуят звънеца и поставят началото на една ползотворна учебна година.

Гости на тържественото откриване бяха Росица Иванова – началник-отдел Социална политика, спорт и туризъм, Тодорка Петрова – началник-отдел Комплексно-административно, правно и информационно обслужване на гражданите, Цветелина Цакова – кмет на село Лопян, Мария Фердинандова – директор на ОУ Христо Ботев - село Лопян.

Тържеството започна с химна на Република България, вдигане на националния флаг и посрещане знамето на училището. Приветствие към учениците и гостите поднесе Мария Фердинандова – директор на училището. Тя сподели, че стремежът на целия колектив, състоящ се от млади и талантливи професионалисти, е непрестанно да създава уют, който да възпитава положителна ценностна система у учениците. Г-жа Фердинандова вдъхна увереност на първокласниците и едновременно с това благодари за доверието и подкрепата от страна на всички родители.

Приветствие от името на кмета на Община Етрополе – Димитър Димитров, прочете Росица Иванова, а Тодорка Петрова също пожела успешна година на всички учители и ученици. От името на Г-дин Димитров беше подарена и по една книжка на първокласниците, която да бъде техен помощник по време на годината.

Цветелина Цакова – кмет на село Лопян, засвидетелства уважението си към учителите и пожела на учениците една вълнуваща и незабравима учебна година. В своето обръщение тя заяви, че 15 септември е не само празник на учителите и учениците, но и на всеки един българин.

ОУ Христо Ботев – село Лопян получи и поздравителни адреси от Милена Дамянова – Председател на комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание на Република България, Политическа партия ГЕРБ,Мария Драганска - председател на комисията по просвета, култура и вероизповедание към Общински съвет – Етрополе.

Отслужена бе и литургия за здраве и благоденствие от отец Христо.

Празничната програма обединяваше в едно песни и стихотворения, които учениците изпълниха с огромно вълнение пред своите учители и родители.

Преди звънецът да удари, директорката на училището съобщи, че на 16. 09. 2017 година учениците ще се включат в инициативата Да изчистим България за един ден, а също така покани и всички деца от селото да се присъединят.

След като Мария Фердинандова предаде ключа на знанието на най-малките, а именно първокласниците, първият звънец зазвуча и всички трепетно прекрачиха училищния праг.

В класните стаи влязоха и официалните гости на откриването, за да пожелаят още веднъж успешна година научениците от I до VII клас, а Росица Иванова раздаде книжки на всички първокласници, за които училищните трепети тепърва започват.

Ивета ВАСИЛЕВА