ОТКРИТА БЕ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ПГ „ТОДОР ПЕЕВ“ – ГРАД ЕТРОПОЛЕ

DSC 0438

С усмивки, весело настроение и амбиция за постигане на нови, по – високи резултати бе посрещната Новата учебна година в ПГ „Тодор Пеев“ – град Етрополе. С вдигане на Националното знаме на Република България и посрещане знамето на училището бе даден старта на тържествения 15-ти септември в Професионалната гимназия.

По традиция, тържествен водосвет бе отслужен от отец Борис за здраве, успехи и благоденствие през настоящата учебна година.

Официални гости на откриването на учебната 2017/2018 година бяха г-жа Росица Христова – заместник – кмет на Община Етрополе, инж. Стефан Борисов – заместник – кмет на Община Етрополе, г-жа Мария Драганска – общински съветник и председател на комисията по „Просвета, култура и вероизповедания“.

С подобаващо слово, г-жа Десислава Найденова – директор на ПГ „Тодор Пеев“ – град Етрополе посрещна своите възпитаници. „ Добре дошли на днешния празник. На прага сме на една нова учебна година и като всяко ново начало сме изпълнени с вяра, надежда и много очаквания. Пред нас е една година, в която всички ние с много труд, любов и вдъхновение трябва да преминем и отново да докажем, че съществуването на нашето училище не е случайно. Да докажем на себе се и на всички, че искаме и можем да работим. Днес за първи път прага на нашето училище ще прекачат 76 нови ученици. Ние знаем, че децата са огледало на родителските и учителските модели. Те научават това, което са изпитали и усетили. Всички ние искаме децата ни да живеят в спокойствие, хармония и любов. Всички ние искаме най – доброто за нашите деца, а щом знаем какво искаме можем заедно да го постигнем. Всички ние имаме една обща цел, да помогнем на нашите деца да овладеят важни знания и умения необходими за живота. Да подготвим младите хора, така че да могат да се справят с житейските проблеми, да бъдат добри хора. Желая Ви сили и късмет през новата учебна година. Бъдете търпеливи и упорити и всичко хубаво на този свят се постига с труд, постоянство и учение. Бъдете гордост за Вашите родители и учители! На добър час и добра сполука!“ бе част от словото на г-жа Найденова.

От името на Кмета на Община Етрополе г-жа Росица Христова поздрави всички учители, ученици, родители и гости. Тя им пожела здраве, успехи и ползотворна 2017/2018 година. По стара българска традиция инж. Стефан Борисов плисна менче с вода за здраве и благополучие, а директорът на училището удари първи звънец. Всички ученици бяха посрещнати с питка и мед.